Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جام جم یادداشتی از محمدحسین جعفریان، کارشناس ارشد مسائل افغانستان منتشر کرده است که متن آن در ادامه می‌آید.

 

به‌تازگی و پس از آن‌که در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی گفتم به آینده مذاکرات صلح با طالبان در قطر خوشبین نیستم، انتقادات بسیاری دریافت کردم. اغلب منتقدان تصور کرده بودند من به صلح خوشبین نیستم و در سرزنش جنگ و مزایای پایان آن در افغانستان برایم نوشته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آن‌که سخن من مذمت پروژه‌ای بود که واشنگتن نام آن را مذاکرات صلح بین‌الافغانی نهاده و دوحه، صحنه اجرای آن است. پس از حوادث یازدهم سپتامبر 2001، کاخ سفید به افغانستان لشکر کشید و شعارش نابودی طالبان بود. در حملات یازدهم سپتامبر حتی یک افغانستانی نقش نداشت اما تاوان قدرت‌نمایی آمریکایی‌ها را این سرزمین و مردمش پرداختند. جنگی به آنها تحمیل شد که تمام سرزمین‌شان را به ویرانه‌ای بدل کرد. آن روزها در کاخ سفید، رئیس‌جمهوری مستقر بود که برای ترمیم غرور لگدمال شده‌ آمریکایی‌ها نیازمند یک جنگ تمام‌عیار بود و در راه رسیدن به آن، مردم افغانستان را تنبیه کرد!

 

قریب دو دهه پس از آن جنگ تحمیلی، اینک رئیس‌جمهوری در کاخ‌ سفید مستقر است که آشکارا می‌گوید: «افغانستان آزمایشگاه تروریسم است.» او اکنون در آستانه انتخابات، نیازمند یک سورپرایز با چاشنی صلح است، دستیارانش در حال آماده‌کردن این خواسته او در آزمایشگاه مورد نظرش هستند. همه می‌دانند کاخ سفید برای نیل به این مقصود امتیازات عجیبی به طالبان داده است تا آنجا که مک‌ مستر، مشاور پیشین امنیت ملی در دولت فعلی می‌گوید: «ترامپ با طالبان همدست شده است.»

در نخستین روز آغاز مذاکرات دوحه، گفتم به این گفت‌و‌گوها خوشبین نیستم و لااقل تا امروز دیده‌ایم که با شروع مذاکرات، آتش جنگ در سرتاسر افغانستان فزونی گرفت و صدها نفر از دو طرف و نیز انبوهی از غیرنظامیان طی همین مدت کشته شده‌اند. طالبان پیشتر در مذاکرات با زلمای خلیل‌زاد، نماینده آمریکا به هر امتیازی که خواسته‌اند دست یافته و در واقع تنها برای تحکیم آن توافقات به دوحه آمده‌اند. نمایندگان دولت افغانستان حاضر به قبول این امتیازات نیستند؛ چراکه بسیاری از آنها سرنوشت آن سرزمین و ساکنانش را به نابودی می‌کشاند. کاخ سفید اما این را نمی‌پذیرد. زلمای خلیل‌زاد عملا در نقش سخنگوی طالبان مدعی شد: «طالبان تا وقتی توافق صلح صورت نگیرد، آتش‌بس را نمی‌پذیرد!» و همزمان به دولت درمانده کابل اخطار داد: «شکست مذاکرات بین‌الافغانی برای ما قابل پذیرش نیست!» ترامپ در صحنه انتخابات نیازمند یک نمایش صلح است و در این میان منافع او بر هر چیز ارجح است. لازم باشد این بار صلح را به مردم افغانستان تحمیل می‌کند.

حقیقت آن است که با چنین شرایطی نه طالبان به دنبال صلح بود و نه دولت کابل. اما کاخ سفید سخت به آن نیاز داشت، لذا با دادن حداکثر امتیازات به طالبان، آنان را راضی به مذاکره کرد. در این معامله چیزی به دولت و مردم افغانستان نرسید؛ زیرا آمریکا یقین داشت هرآنچه را اراده کند، قادر است به دولت اشرف غنی و نمایندگانش تحمیل کند. ترامپ تاجر است و دنیا شاهد است در این معامله او، مردم افغانستان هیچ جایی ندارند. او رسما در حال فروش افغانستان به طالبان برای پیروزی در انتخابات و جلب نظر رای‌دهندگان آمریکایی در رقابت با جو بایدن است. تاسف‌بار آن است که حتی با دادن تمام این امتیازات هولناک به این گروه تروریستی و به قدرت رساندن آنها در کابل در جهت تامین منافع ترامپ، باز هم معلوم نیست این صلح تحمیلی بویی از آرامش برای آن سرزمین داشته باشد. زیرا طالبان متشتت و ناهمگون‌اند. بسیاری از فرماندهان میدانی آنها با همین صلح نیز مخالف هستند و تضمینی نیست پس از به قدرت رسیدن میان خودشان یا مخالفان جدیدی که سر برخواهند کرد، جنگ‌های خونین تازه‌ای رخ ندهد. آنها مانند شبح‌اند و هر فرمانده محلی‌شان هویتی نامعلوم و خواسته‌ای گنگ دارد. هم جنگ و هم صلح، با اشباح کار دشواری است.

انتهای پیام/


منبع: فارس

کلیدواژه: روزنامه جام جم افغانستان کاخ سفید طالبان صلح مردم افغانستان کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۶۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکومت افغانستان فراگیر است

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

میخاییل گالوزین معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی طالبان گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی فراگیر است.

حدود یک هفته پیش نیز سراج‌الدین حقانی وزیر کشور طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایند‌گان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • ادعاها درباره اجرای توافق مهم میان ایران و طالبان
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد