Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@08:24:39 GMT

خانه اشباح یا دهکده گردشگری بوشهر؟+عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۲۴۶۷۸

خانه اشباح یا دهکده گردشگری بوشهر؟+عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس- بوشهر، سیدحسین موسوی: دهکده گردشگری بوشهر پروژه‌ای که هیچگاه در حد نامش خوش ندرخشید و نتوانست مأمنی برای تفریح و رضایت میزبانانش باشد؛ پروژه‌ای که مصوبه سفر حسن روحانی رئیس جمهوری در سال 93 بود و قرار تحول عظیمی را در صنعت گردشگری شهر بندری بوشهر ایجاد و نیز ظرفیت‌های درآمدزایی و ورزشی را در استان متحول کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرارهایی که محقق نشد!

قرار بود رویکرد توسعه تفریح‌های آبی و ساحلی ایجاد کند و بنا به گفته مسؤولین مهم‌ترین قابلیت دهکده ساحلی بوشهر استفاده از دریا و خورها است که بدون واگذاری اراضی به اشخاص حقیقی و سرمایه‌گذاران طرح‌های مهمی تدوین و اجرا شود.

قرار بود پای بخش خصوصی به این دهکده باز شود تا با سرمایه گذاری آنها، ظرفیت گردشگری این دهکده افزایش یابد اما همه اینها در حد حرف در تاریخ ماندگار شد!

وعده‌های رویایی مسؤولان

وعده‌هایی زیادی تا حالا برای توسعه دهکده گردشگری بوشهر مانند ایجاد 100 ویلای شناور، اشتغال‌زایی 400 نفر به‌صورت مستقیم و 400 نفر به‌صورت غیرمستقیم، سوئیت شناور، 50 کلبه چوبی، 18 کلبه اسکیمو شکل ساخته‌ شده از خشت و کاه و گندم، باغ پرندگان، شهربازی، کافی‌شاپ، سالن جشن و پذیرایی با ظرفیت دو هزار نفر، انواع بازی‌های دریایی، پیست موتورسواری، اسب‌سواری، شترسواری و رستوران دریایی، ساخت پلاژ منحصربه‌فرد بانوان داده شد که اغلب آن اجرایی نگردیده است.

 مساحت این پروژه ۸۵ هکتار و دارای ۴ فاز است که فاز نخست آن 14 هکتار با اعتبار 150 میلیارد ریال در اسفند 94 به بهره برداری رسید.

دهکده گردشگری رو به فرسودگی

پس از افتتاح فاز نخست این دهکده در اواخر سال 94، کم کم پای مردم و مسافران در همان روزهای آغازین به دهکده باز شد اما دیری نپایید این استقبال روز به روز کم رنگ‌تر از گذشته شد. از استانداری بوشهر به عنوان متولی این پروژه، کوششی برای حفظ و نگهداری این تفرجگاه دیده نشد و روز به روز دهکده‌ای که هزینه زیادی برای احداث آن شده بود رو به فرسودگی رفت.

واگذاری پروژه به شهرداری

بی‌توجهی مسؤولان به احیای این دهکده منجر به این شد تا بوشهری‌ها هم روی خوشی به آن نشان ندهند و کم کم رونق کسب و کار هم در این دهکده به حداقل خود رسید و هیچ سرمایه گذاری به خود جرأت سرمایه گذاری نمی‌داد. کسب و کارهای کوچک طی این مدت یکی پس از دیگری هم تعطیل و کمرنگ شدند.

 در 13 اسفند سال 97 در نشستی با حضور استاندار بوشهر، معاون عمرانی استاندار، نماینده شهرستانهای جنوب استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس و دبیر شورای راهبردی پتروشیمی‌ها، مدیر عامل پتروشیمی آریاساسول، فرماندار عسلویه، شهردار و رئیس شورای اسلامی بوشهر به ریاست استاندار در فرمانداری عسلویه برگزار شد و طی صورتجلسه‌ای مقرر شد دهکده گردشگری بوشهر به صورت قطعی به شهرداری بندر بوشهر واگذار شود.

سید نورالدین امیری شهردار سابق بوشهر گفته بود، دهکده گردشگری بوشهر نیاز به انجام یک سری اقدامات دارد که با تلاش و همت مضاعف همکارانم در خانواده بزرگ شهرداری بندر بوشهر و بسیج همه امکانات موجود و البته حمایت و همراهی سایر دستگاه‌ها، به یاری خداوند متعال بتوانیم در طول ایام نوروز امسال، شاهد حضور چشمگیر گردشگران به ویژه مسافران نوروزی در این دهکده باشیم.

 

 

عدم نظارت شورای شهر روی پروژه

صحبتی که هیچگاه محقق نشد، و نه تنها تلاشی دیده نمیشد بلکه از سوی شورای شهر نیز هیچ نظارتی بر این پروژه صورت نمی‌گرفت. ماحصل این بی توجهی‌ها سقوط سکوی دهکده گردشگری بود که منجر به خسارت برای خانواده بوشهری می‌شود. هرچند که خوشبختانه این حادثه منجر به تلفات جانی نشد اما کیفیت نامطلوب کار در احداث این دهکده را نمایان کرد.

خرابه‌ای در کنار خلیج فارس

آنچه امروز از فاز اول دهکده گردشگری باقی مانده، تعطیلی کسب و کار در این محل، بی‌میلی و بی‌رغبتی مردم به حضور در آن، رشد علف‌های هرز در محیط آن، پرسه سگ‌های ولگرد در محوطه آن، فرسودگی کلبه‌های چوبی، تخریب بخش‌های زیادی از سازه‌ها و سرویس‌های بهداشتی و دیوارهای گِلی، کثیفی و جلبک، ریخت و پاش آشغال در کف آن و در نهایت هدر رفت بیت المال است.

کلبه‌هایی که در این دهکده قرار بود مامنی برای گردشگران شوند هیچگاه گردشگر به خود ندیدند تا این این کلبه‌ها، خرابه‌هایی در کنار سواحل خلیج فارس باشند.

دهکده گردشگری بوشهر در باتلاق فاز یک

دهکده گردشگری بوشهر با وجود گذشت 4.5 سال از افتتاح آن، اما هنوز در فاز نخست خود با این وضعیت اسفبار مانده است و هیچ پیشرفتی در آن دیده نمی‌شود و با این شرایط مردم امید خود را برای شروع سه فاز دیگر این تفرجگاه از دست رفته می‌بینند.

پاتوق از دست رفته

به نظر می‌رسد ضعف در مدیریت شهری، از استانداری گرفته تا شهرداری و شورای شهر بوشهر باعث شده، این دهکده گردشگری پاتوق مناسبی برای بوشهری‌ها و گردشگران نباشد، و بجای آشتی شاهد قهر گردشگران و مردم باشیم.

آیا بوشهری‌ها چوب انتخاب نادرست خود را می‌خورند؟

با این حال اینگونه پیداست که دهکده گردشگری بوشهر به صف پروژه‌های ناامید کننده‌ای همچون فانوس دریایی، تقاطع غیر همسطح مطهری و چرخ و فلک بوشهر پیوسته و حال این سوال مطرح است که آیا بوشهری‌ها چوب انتخاب نادرست خود را سه سال پیش پای صندوق‌های رأی می‌خورند؟

 

 

انتهای پیام/ر

منبع: فارس

کلیدواژه: گردشگری بوشهر ورزشی رئیس جمهور دهکده گردشگری بوشهر بوشهری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۴۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد

به گزارش خبرنگار مهر، سعید ساکت ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به افتتاحیه پروژه‌های نوین تفریحی و گردشگری مجتمع گردشگری صفه اظهار داشت: شرکت توسعه سیاحتی سپاهان به دنبال پیگیری اقدامات ویژه حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت ارزنده با بخش خصوصی و معرفی پروژه‌های قابل توجه و نوین تفریحی و گردشگری به مدیریت شهری اقدامات ویژه‌ای را طی دو سال اخیر در این حوزه رقم زده است.

وی با اشاره به اجرای نخستین پارک موضوعی نوری در اصفهان در مجتمع گردشگری صفه ادامه داد: این مجموعه نوری با مساحتی بالغ بر ۴۲۰۰ متر مربع دارد که ۴۰ المان نوری موضوعی در مدت زمان ۶۵ روز به اجرا درآمده است.

وی با اشاره به ۲۹ هزار ساعت اقدام فنی، عمرانی و تخصصی به منظور عملیاتی سازی این پروژه، افزود: از جمله اقدامات شاخص عمرانی و فنی این پروژه می‌توان به خاکریزی محوطه به حجم ۲۵۰ متر مکعب، حصارکشی محوطه مجموعه به مساحت ۶۰۰ متر مربع، اجرای ۷۵۰ مترمربع فضاسازی محیطی و مرزبندی سنگی به صورت سنگ‌فرش، اجرای فنس‌کشی و فریم‌کشی بیس‌های محوطه پروژه به مساحت ۶۰۰ متر مربع و تهیه و اجرای ۵ هزار کیلوگرم پروفیل از قبیل تیراهن، نبشی، شاخه لوله و آرماتور به منظور محوطه سازی اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان هدف از اجرای این پروژه را ارتقای خدمات گردشگری در مجتمع گردشگری صفه دانسته و گفت: احترام به محیط طبیعی صفه با انتقال پارکینگ و حذف ترددهای آلاینده، ارتقای آرامش در محیط طبیعی صفه، حذف فضاهای بی‌دفاع شهری و ارتقا به محیط امن و خانوادگی، توجه به الگوی تعامل اجتماعی با محور خانواده، افزایش ضریب آشنایی کودکان با موضوعات طبیعی و حیات وحش، ایجاد ارتباط مؤثر موضوعی در اجرای المان‌های نوری مطابق با فضای محیطی و طبیعی کوه صفه، اجرای نماد گردشگری جدید بدون انجام عملیات‌های عمرانی سنگین با هدف دوستی با طبیعت از دیگر اهداف این طرح است.

وی با بیان اینکه ۴ برنامه استفاده از منابع الکتریکی برای این مجموعه متصوریم گفت: علی‌رغم اینکه میزان مصرف برق این مجموعه از مصرف برخی فروشگاه‌های داخل شهر هم کمتر است ولی برای تأمین برق آن فرایند نصب پنل‌های خورشیدی به منظور ایجاد نیروگاه داخلی ۵۰ کیلوواتی آغاز شده، همچنین از ظرفیت ژنراتور تخصصی مجموعه نیز مواقع استفاده در پیک مصرف بهره خواهیم برد ضمن اینکه استفاده از برق شهری در مواقع غیر پیک و کمک از ظرفیت توربین بادی نیز این مجموعه را در ردیف بخش‌هایی قرار می‌دهد که به محیط زیست احترام ویژه می‌گذارد.

ساکت افزود: باید مدنظر داشت که در ساعت فعالیت کوه نور صفه بیش از ۲ هزار نفر به این مجموعه مراجعه می‌کنند و ایجاد ظرفیت گردشگری و حضور شهروندان زمینه کاهش مصرف برق خانگی و توجیه پذیر کردن این طرح را همراه دارد. این پروژه با مشارکت بخش خصوصی فعال شده است.

همراه با چهره جدید بولینگ صفه

وی با اشاره به اقدامات زیرساختی، زیباسازی، عمرانی و فنی صورت گرفته برای راه‌اندازی بولینگ صفه در کلاس ملی و بین‌المللی گفت: مجموعه بولینگ صفه یکی از پرطرفدارترین سالن‌های تفریحی ورزشی این حوزه است که با مساحتی بالغ بر ۸۰۰ متر مربع پس از ۱۰ سال نسبت به به روزرسانی و حل معضلات زیرساختی آن اقدام شد.

ساکت خاطرنشان کرد: خریداری ۱۰۰ متر مربع اپروچ و تعویض آن برای نخستین بار پس از تأسیس مجموعه، اجرای ۲۶۰ متر مربع موکت تخصصی جهت پوشش محیطی، انجام ۱۸۰ متر مربع فضاسازی محیطی، تهیه و اجرای ۸۴۶ متر مربع کناف دکوراتیو در سقف و دیواره‌های سالن بولینگ، تهیه و نصب پروفیل‌های زیرساختی و تزئیبی به حجم ۵۹۷۷ کیلوگرم، اجرای پروفیل آلومینیومی در لوور دکوراتیو به طول ۳۳۰۰ متر، تهیه ۳ هزار کیلوگرم رنگ و رنگ آمیزی سطوح مختلف به مساحت ۲ هزار متر مربع از دیگر اقدامات شاخص انجام شده در اجرای این پروژه تفریحی و ورزشی بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مجموعه بولینگ صفه ظرفیت میزبانی از رقابت‌های ملی و بین‌المللی را دارد، گفت: با اجرای این طرح مجموعه بولینگ صفه پس از ۱۶ سال به طور کامل ارتقا یافت و همچنین در این پروژه ارتقای الگوی خدمت‌رسانی در مجتمع گردشگری صفه و همسان‌سازی استاندارد محیط با الگوی بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان یادآورشد: علاوه بر موارد زیرساختی همچون فاضلاب مجموعه بولینگ صفه با مشکلاتی همراه بود که موجب نارضایتی گردشگران و مشتریان مجموعه شده بود و در این پروژه اصلاح این معضل در دستور کار قرار گرفت و برای اولین از زمان تأسیس به طور کامل برطرف شد.

با احترام به طبیعت؛ احداث ظرفیت‌های گردشگری و غذایی در بام اصفهان

وی با اشاره به بهره‌برداری از ۲ مجموعه گردشگری غذایی در ایستگاه ۱ و ۲ تله‌سی‌یژ ناژوان، خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش شده تا ضمن بهره‌گیری از مجموعه‌های غذایی برند و اصیل، اقدامات خلاقانه جدیدی در طراحی، تنوع غذایی و فضاهای محیطی بکر در نظر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان گفت: مجموعه غذایی ایستگاه ۱ تله کابین صفه با دارا بودن چشم انداز بام اصفهان، در مساحتی ۹۰۰ متری اجرا و اکنون آماده ارائه خدمات به گردشگران است. همچنین مجموعه غذایی دیگری در ایستگاه ۲ تله کابین صفه با مساحتی به متراژ ۶۲۰ متر مربع در دل کوه صفه آماده پذیرایی از گردشگران خواهد بود.

دیگر ظرفیت تکمیل نیست

ساکت با بیان آنکه توسعه ظرفیت‌های زیرساختی و پارکینگ از جمله اهدافی بود که دنبال شد و با موفقیت به مرحله اجرایی سازی رسید، اظهار داشت: با اقدام صورت گرفته پس از الحاق پارکینگ باران به مجتمع گردشگری صفه، ظرفیت پارک خودرو در شرکت توسعه سیاحتی سپاهان به بیش از ۲۰۰۰ خودرور به طور همزمان در این مجموعه رسید.

وی تصریح کرد: این پارکینگ به تنهایی دارای ظرفیت پارک ۱۳۰۰ خودرو به صورت همزمان است، روزانه می‌تواند میزان حدود ۶۰۰۰ خودرو گردشگران باشد. مدیریت تردد در محوطه مجتمع گردشگری صفه، احترام به آرامش محیطی در مجتمع گردشگری صفه، افزایش ظرفیت پارک خودرو، حل چالش ترافیک خودرو ناشی از عدم مکان پارک مناسب خودرو، توجه به استانداردهای ایمنی و ارتقای سطح خدمات‌رسانی در مجموعه و کاهش ترافیک عدم تنش ترافیکی در مجموعه از مهم‌ترین دستاوردهای اجرای پروژه توسعه ظرفیت زیرساختی پارکینگ باران است.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به تحولات تفریحی و گردشگری ویژه صورت گرفته در این مجموعه تفریحی، از این پس گردشگران می‌توانند به عنوان محل جدید تفریحی جهت اوقات فراغت به آن مراجعه نمایند.

وی درخصوص سایر اقدامات ویژه صورت گرفته در این سایت گردشگری ادامه داد: حل معضل گازکشی در مجتمع گردشگری صفه پس از دو دهه و افزایش حضور بخش خصوصی، اقدام فرهنگی و هویت‌بخش به دلیل موقعیت مکانی ویژه بام اصفهان و احداث برج پرچم ۵۵ متری، احداث مجموعه‌های غذایی متنوع شامل فست‌فود، کافی‌شاپ و رستوران، همچنین ارتقای شبکه ارتباطی و زیرساختی بخش دیگری از اقدامات انجام ویژه در این مجموعه به‌شمار می‌رود.

کد خبر 6092168

دیگر خبرها

  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • آتش سنگین یگان موشکی و توپخانه حزب الله بر سر صهیونیست‌ها/ شهر اشباح؛ نام جدید شمال سرزمین‌های اشغالی + نقشه میدانی و عکس
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • ۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • تخصیص ۱۰۳ میلیارد تومانی به محور گردشگری وفاق دیر